SALİHLİ "DEMOKRASİ "İÇİN BİRLİK OLDU
SALİHLİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Manisa'nın Salihli ilçesindeki dernek, vakıf ve sendika gibi 30'un üzerinde aşkın sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Demokrasi Platformu, Demokrasi Meydanı'nda ortak deklarasyon yayımlandı. Demokrasi nöbetinde gerçekleştirilen ortak deklarasyona Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Devecier, Yönetim Kurulu Üyeleri Mevlüt Özer ve M. Emin Deniz katıldılar. Açıklanan deklarasyonun ardından Salihli Ticaret Borsamız meydandaki vatandaşlarımıza Çekirdeksiz Kuru Üzüm ikram etti.

Demokrasi Platformu adına deklarasyonu ise Salihli Şefkat Pınarı Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı İslam Horzum okudu.

"Bundan sonra kimse darbeye niyet edemeyecek"

"Bizler sivil toplum kuruluşları olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) içinde yuvalanmış ama asla TSK'yı temsil etmeyen, karanlık dış güçlerle ittifak halinde olan paralelci hainlerin milletimize, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınıyoruz" diyen Horzum "Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak giren ve ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğüne hedef alan bu darbe girişiminin, aziz milletimizin karşı durması ve devletten, milli iradeden ve demokrasiden yana olan güvenlik güçlerimizin devreye girmesiyle engellenmiş olması en büyük sevincimizdir. Şurası muhakkak ki 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılığın en önemli neticelerinden birisi de bundan böyle benzer girişimlere kimsenin niyet edemeyecek olmasıdır" dedi.

"Demokrasimize sahip çıkıyoruz"

Horzum şöyle devam etti "Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgüve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılığın, Dünya Demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiş olduğu da açık bir gerçektir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaklardır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve onun bağrından çıkan sivil toplum kuruluşları gibi Salihli'deki sivil toplum kuruluşları da darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille, kesin olarak karşı durmaktadır.Milletimizin bu özeti olan Salihli'de insanımızın temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Geceler boyu Salihli Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutarak, milli iradeye, geleceğimize ve demokrasimize sahip çıkan hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

"Milletimiz darbeye karşı yüreğini koydu"

Tüm dünya milletin gücünü gördüğünü dile getiren Horzum "Türkiye'de bu vatanın, bayrağın, cumhuriyetin ve bu demokrasinin sahibi vardır ve o sahip, askeriyle, polisiyle, tanların önüne bedenini siper edeninden, bayrağıyla kurşunların üzerine yürüyen isimsiz kahramanlarına kadar bütün milletimizin kendisidir. Askerimizle, polisimizle ve milletimizin tüm fertleriyle vatanımıza, irademize ve demokrasimize karşı yöneltilecek her tehdidi, her ihaneti ve her zorbalığı her zaman bir ve beraber olarak bertaraf etmeye inançlı, azimli ve muktediriz. Gösterdiği dirayet, ortaya koyduğu yürek, sergilediği demokrasi ve kardeşlik şuuruyla tarihin en şerefli sayfalarında yer almayı hak eden milletimize bir kere daha teşekkür ediyor, minnetimizi bildiriyor, vatan ve demokrasi müdafasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.