2010-2011 Ç.KURU ÜZÜM SEZONU BORSAMIZDA DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI.
2010-2011 Ç.KURU ÜZÜM SEZONU BORSAMIZDA DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI.

 

2010-2011 Ç.Kuru Üzüm Sezon açılış törenine 06 Ağustos 2010 Cuma günü sabah saatlerinde borsamız önünde lokma dökülmesi ile start verildi. Saat 14:30 da İlçemizde yeni göreve başlayan Müftü Nurullah Sadıç’ın dualarıyla devam eden açılış törenimize bizleri kırmayarak Kastamonu’dan gelen Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat İşeri ve Başkan Yardımcısı Serdar İzbeli’de Borsamız Misafirleri olarak katıldı.İlçemize bağlı Torunlu Köyü’nden üzüm üreticisi İsmail Işık tarafından Borsamıza getirilen 50 Kg. Ç.Kuru Üzüm düzenlenen sembolik açık artırmada Grappa Gıda San.ve Tic.A.Ş. adına Osman Gür tarafından kilogramı 41.00 TL’den satın alındı.İlk Kuru Üzümün satışından elde edilen gelir Celal Bayar Üniversitesi(CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu’na açılması planlanan fakülte bölümlerinin bina yapım masraflarını karşılamak amacıyla kurulan derneğe bağışlandı.
Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hüsnü Tuğrul yaptığı konuşmada “Üreticimiz, tüccarımız ve ihracatçılarımız el ele omuz omuza birlik beraberlik içersinde olmalıdırlar. Salihli bağcısı, ürünü için hak ettiği değeri almak istiyorsa AB normlarına uygun üretim yapması gerekmektedir. Üreticilerimiz, üzüm satışı ile ilgili alınan kararlara duyarlı olmalı. İhracatçımız da Avrupa pazarlarında yabancı talepçinin tuzağına düşmemeli, bir biri ile rekabet etmemeli. 2010-2011 Ç.Kuru Üzüm sezonunun başta üreticilerimiz olmak üzere bu işi yapan tüccar üyelerimize ve Avrupa’ya bu ürünümüzü taşıyan İhracatçılarımıza hayırlı olsun” dedi.
Borsamız 2010-2011 Ç.Kuru Üzüm Sezon açılışı münasebetiyle Salihli Belediyesi Bizim Ev Sosyal Tesislerinde Üyelerimize Akşam yemeği verdi. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay başta olmak üzere PAGMAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tarık Almış, İlçemiz Emniyet Müdür Yardımcısı Rıza Akın, Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat İşeri, Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Serdar İzbeli, Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçemizde görev yapan Banka Müdürleri ve basınımızın da  katıldığı yemeğin açılış konuşmasında Borsamız Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Hüsnü Tuğrul “ Bölgemizin en önemli ürünlerinden olan Ç.Kuru Üzümde 2010-2011 sezonu hem üreticilerimiz hem de üyelerimiz için hayırlı olsun.Ç.Kuru Üzüm ülkemiz ve bölgemiz açısından büyük öneme sahip stratejik bir üründür.Bunun için üreticilerimiz en kaliteli bir şekilde ürünü yetiştirirse tüccarımız ve ihracatçımız da en iyi fiyata satacaktır.Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz, dolayısıyla bu sektörde yaşanan her sorun hepimizi yakından ilgilendirmektedir.Hep birlikte el birliği ile ortak akıl üreterek sorunların üstesinden geleceğiz.Hepimiz taşın altına elimizi koyup üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız.Amacımız Ç.Kuru Üzümün geleceğini daha aydınlık ve daha düzgün bir yere götürmektir.Üreticilerimiz lütfen İlaç ve Hormon kullanımına dikkat etsin.” dedi.Gecede Salihli Belediye Başkanımız Mustafa Uğur Okay'a İlçemize yapmış olduğu hizmetlerden ve camiamıza göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hüsnü Tuğrul tarafından, PAGMAT A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tarık Almış’a sektörümüze yapmış olduğu katkılardan ve camiamıza göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Borsamız Meclis Başkanı sayın İlter Yüksel tarafından ve Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat İşeri’ye gecemizde bizleri kırmayarak Kastamonu’dan gelerek bizlere verdiği destek adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız sayın Yetiş Aksoy tarafından plaket verildi. Açılış Gecemizde İzmir’den gelen Özgen Akçagül’ün Blue Not Orkestrasının canlı müziği eşliğinde Borsamız üyeleri ve misafirlerimiz gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.