BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY MTSO?NUN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY MTSO?NUN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirmek ve TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi temel atma töreni için Manisa’ya geldi. Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş Aksoy Oda ve borsa başkanlarıyla birlikte açılış öncesinde TOBB Başkanı M.R. Hisarcıklıoğlu’nu karşıladılar.

Hisarcıklıoğlu açılış öncesinde başkanlarla birlikte kısa bi toplantı gerçekleştirdi. MTSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nın açılışına, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, MTSO Başkanı Yaşar Coşkun, kaymakamlar, belediye başkanları, oda ve borsa başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aramızdan ayrılan eski TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve MTSO Başkanı Bülent Koşmaz’a gösterilen vefadan duyduğu sevinci dile getiren Hisarcıklıoğlu, Koşmaz’ın Türk iş dünyasına verdiği hizmetleri anlattı. Yaşar Coşkun’a ve yönetimine teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, ahde vefanın örneğini gösterdiklerini söyledi. Bülent Koşmaz’ın ülkesini vatanını seven inançlı biri olduğu vurguladı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun ise, merhum Bülent Koşmaz’ın Manisa’ya ve kendilerine kazandırdığı modern hizmet binasının açılışını yapmak için buluştuklarını dile getirerek, “Onsuz geçen ve geçecek olan zamana katlanması zor geliyor” dedi. Modern hizmet binasının şimdiden ilgi çekmeye başladığını kaydeden Coşkun, “Hizmet binamızda modern teknolojinin bütün imkanları kullanılmıştır. Hizmet binası içinde Zafer Kalkınma Ajansı(ZEKA), Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), ve Avrupa Finans Kurumu (KGB)’ye yer verdik. Herhangi biri işlem için binamıza geldiği zaman KGB’den bilgi alıp, ZEKA’dan hibesini alarak, odamıza kayıt yaptırarak iş sahibi olarak binamızdan çıkmaktadır. İçinde bulunduğumuz bu binamıza vefa borcumuzu ödemek adına merhum Bülent Koşmaz’ın ismini verdik.” diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise “Her şeyden önce gösterilen vefa güzel. Manisa’nın geçmişi merhum Bülent Koşmaz’ın adı yaşatılıyor, güzel duygular dile getiriliyor. Kastamonu’dan buraya geldim, orada bulamadığım potansiyelin hepsini burada buldum. Onlar burada kendiliğinden oluşmamış, birilerinin emeği ve çalışması olmuş ki bunlara ulaşılmış” diye konuştu. Manisa Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptırdığı duanın ardından MTSO Bülent Koşmaz Hizmet Binasının açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Açılış sonrasında bölgedeki oda ve borsa başkanlarıyla toplantı yapan Hisarcıklıoğlu, bölgenin sorunlarını dinleyerek çözülmesi yönünde adımlar atılması için başkanlarla fikir alışverişinde bulundu.